27 березня - Міжнародний день театру!

2024-03-27

/Files/images/novini/Den-teatru.png 27 березня - Міжнародний день театру!

Шановні колеги і батьки!
Любі дітки!
Щорічно 27 березня у світі відзначається Міжнародний день театру.
Свято має свою історію, яка починається з 1961 року. Ініціатор його запровадження - Міжнародний інститут театру при ЮНЕСКО.

Слово "театр" походить від грецького "theatron", і означає місце для видовищ, а також місце, призначене для показу драматичних творів.

В Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини, коли воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах. Перший український стаціонарний театр був відкритий у Львові в 1795 році, а згодом з'явилася перша українська п'єса "Наталка - Полтавка" Івана Котляревського.

Театр - це справжнє багатство, це неповторне обличча народної духовності.
Водночас театральне мистецтво є своєрідним дзеркалом, у якому відображаються характерні особливості життя суспільства, його прагнення. Театр був і залишається могутнім засобом утвердження загальнолюдських цінностей, джерелом високої духовності і натхнення.

З нагоди Міжнародного дня театру в Україні проводяться театральні фестивалі, артисти отримують нагороди та державні звання, а глядачі йдуть на прем'єри вистав.

У Міжнародний день театру щиро вітаємо всіх театральних діячів, працівників театрів, усіх, чиє життя пов'язане з театральною сферою. Бажаємо натхнення, найкращих умов для розвитку таланту, втілення творчих задумів, нових мистецьких здобутків і перемог!

/Files/images/novini/Міжнародний день театру.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi